Sydney is al lange tijd patiënt bij Clinica AMMOR. Hij bezocht de kliniek regelmatig over de afgelopen 10 jaar. Zijn persoonlijke ontwikkeling en transformatie is één van de meeste drastische die dr. Irene ooit heeft gezien.

Sydney heeft geen gemakkelijke jeugd gehad met een alcoholische vader die hem en zijn broers sloeg, iets wat regelmatig voorkomt in Brazilië. Zijn vader dwong hem om op straat snoep te verkopen voor geld. Vanaf zijn zevende jaar zwierf Sydney over straat om bij kruisingen en verkeerslichten spullen te verkopen. Toen begon hij ook met drugs te experimenteren. Sydney begon veel op te trekken met zijn broer die op straat leefde. Deze relatie werd sterker en vanwege het geweld thuis besloot hij ook op straat te gaan leven.

Toen Sydney voor de eerste keer bij Clinica AMMOR aankwam (in 2000) schreef dr. Irene in zijn dossier dat hij veel in aanraking kwam met geweld en ook gewelddadig was. Uit het dossier: ‘Hij wapent zichzelf met messen en heeft zelfs regelmatig een revolver bij zich.’ Sydney samen met zijn goede vriend André refereert aan deze periode. ‘Er was een keer, toen ik pas net in een tehuis woonde, dat ik een mes nam en geprobeerd heb om André te vermoorden.’ Sydney refereert aan deze gebeurtenis om aan te geven hoe gewelddadig hij in die tijd was, want als je nu met hem praat lijkt het een kalme en aardige jongen.

Sydney werd gered van een leven van drugs en geweld door JOCUM (Jovens Com Uma Missão (Jeugd met een Opdracht)) toen hij twaalf jaar oud was. Hij werd meegenomen naar een opvanghuis om af te kicken van de drugsverslaving. Daar vandaan verbleef Sydney acht jaar in het tehuis Casa Restauração (huis van restoratie) waar hij opnieuw leerde leven. Hier onderging Sydney een volledige transformatie.

“He uses his story to reach street kids”

Sydney zegt dat hij zich niet schaamt voor zijn verleden van druggebruik. Sterker nog, hij gebruikt zijn eigen levensverhaal om te laten zien hoe een mens kan veranderen. Hij is het levende bewijs van de kracht van in het reine komen met jezelf en het starten van een nieuw leven.

Nu is Sydney 23. Hij gebruikt zijn verhaal om andere straatkinderen te inspireren en te leren hoe ze een nieuw leven kunnen opbouwen. Hij is recentelijk nog op een reis geweest naar Afrika voor maatschappelijk werk. Hij heeft ook een blog over zijn activiteiten en heeft een boek geschreven over zijn leven. Zijn leven is veranderd van een leven van drugs en overleving naar religie en zorgen voor anderen.

Vanuit Sydney zijn standpunt is er altijd hoop wanneer hij ziet dat er nog steeds mensen zijn die hun tijd en geld willen investeren om mensen te helpen. Vanuit eigen ervaring ziet hij dat dit de moeite waard is. Sydney heeft een succesvolle transformatie ondergaan en is nu een vooraanstaand persoon binnen de gemeenschap. Hij is een vrolijk persoon en deelt zijn geluk met anderen. Hij heeft ook besloten om zijn geluk met zijn verloofde te delen, omdat ze van plan zijn om volgend jaar te trouwen.

< ga terug