De geschiedenis van Projeto Ammor start toen dr. Irene Adams aankwam in Belo Horizonte in 1986. Toen ontdekte ze de wereld van AIDS en die van straatkinderen. Door die twee werelden te integreren ontstond Clinica AMMOR. Initieel was Clinica AMMOR gericht op het verschaffen van gezondheidszorg voor straatkinderen en voor het voorkomen van besmetting met AIDS bij jonges en meisjes die geen ouders als referentie hebben.

Zeer snel ontwikkelde het project zich naar een meer multidisciplinair project waarbij de focus niet meer alleen was op gezondheidszorg. Hier komt ook de naam AMMOR vandaan wat staat voor ‘Ação Multiprofissional com Meninos em Risco’, wat zoveel betekend als ‘multidisciplitaire actie bij kinderen met risico’.

Deze multidisciplinaire aanpak is noodzakelijk omdat voor kinderen op straat de problemen van HIV en AIDS van lagere prioriteit zijn. Wie maalt er om een ziekte waarbij je over tien jaar wellicht de gevolgen gaat zien wanneer je bezig bent met hetgeen wat je nodig hebt vandaag?

In Juni 2006 een ander project werd gesloten; the Nossa Senhora da Conceicao project (Onze Lieve Vrouw van bevruchting). Dit was een project gericht op het bedienen van patiënten met terminale kanker en HIV / AIDS. Daarom besloot Irene het project op te nemen in de scope van Clinica AMMOR en Projeto Ammor was geboren. Maar de focus blijft op persoonlijke ontwikkeling bij sociaal achtergestelde mensen.

Projeto Ammor creëert een cultuur gebaseerd op gezondheid en 'human promotion'. Als we van onszelf houden, en een goed zelfbeeld hebben, dan willen we ook voor onszelf zorgen. Dat is hetgene wat Projeto Ammor promoot bij straatkinderen. Op deze manier vinden ze hun eigenwaarde die ze zijn kwijtgeraakt.